Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΠΑΡΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΖΙΑΝΗ (ΦΩΤΟ)

Τα μέλη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κοζάνης «Η Κόζιανη» έζησαν μοναδικές στιγμές κατά την εκδρομή τους την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας του Σπαρμού και στα υπόλοιπα χωριά του Ολύμπου.

Στην αρχή επισκεφτήκαμε το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας του Σπαρμού Ελλασώνας το οποίο βρίσκεται μέσα σε μια καταπληκτική τοποθεσία στον Όλυμπο, όπου παρακολουθήσαμε μια κατανυκτική Θεία Λειτουργία και κάναμε αρτοκλασία για τα μέλη του συλλόγου. Εκεί ακούσαμε το λόγο του θεού από τον πατέρα Βασίλειο  ο οποίος  μας μίλησε και για την ιστορία της μονής.

Έπειτα αρχίσαμε το ταξίδι μας μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή γεμάτη πεύκα, έλατα και καστανιές επισκεπτόμενοι πρώτα το χωριό Συκαμινιά στο οποίο ήπιαμε το καφεδάκι μας και στήσαμε το πρώτο γλέντι μας στην πλατεία του χωριού παρέα με τους γέροντες που βρισκόταν εκεί.

Στη συνέχεια γευτήκαμε την υπέροχη τοπική κουζίνα στην Καρυά Ολύμπου, το οποίο είναι ένα πανέμορφο κεφαλοχώρι της περιοχής. Εκεί στήσαμε τον τρανό χορό στην κεντρική πλατεία μέχρι το απόγευμα παρέα με τους νεαρούς του χωριού και πολλούς διερχόμενους επισκέπτες.

Μετά επισκεφτήκαμε το χωριό Καλλιπεύκη στην καρδιά του Ολύμπου με τον «γέρο» να δεσπόζει αγέρωχος και χιονισμένος από τα ψηλά και καταλήξαμε στο Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας ένα πανέμορφο πέτρινο χωριό με πολλούς ξενώνες και μαγαζιά. Αφού περιηγηθήκαμε στα στενά δρομάκια του χωριού όλοι μαζί καταλήξαμε σε ένα γραφικό καφενεδάκι για να πιούμε τον απογευματινό μας καφέ και να πάρουμε μετά το δρόμο της επιστροφής.

Γυρίσαμε όλοι στην Κοζάνη με ένα βαθύ αίσθημα ικανοποίησης ύστερα από όλα αυτά που είδαμε και ζήσαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο ταξίδι.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ