Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΙΑ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΟΖΙΑΝΗ»(ΦΩΤΟ)

Με τις καλύτερες αναμνήσεις γυρίσαμε όσοι συμμετείχαμε στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός σύλλογος Κοζάνης «Η Κόζιανη» στην πόλη της Νάουσας, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.

Έχοντας ξεναγό τον Ναουσαίο, συγχορευτή μας και φίλο Δημήτρη Κορμούλη, ο οποίος για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο αγαπάει την γενέτειρα του, μας πήγε στα καλύτερα και στα πιο αντιπροσωπευτικά αξιοθέατα της πόλης, αν και ο χρόνος μας ήταν περιορισμένος, μιλώντας μας για την ιστορία της πόλης και την ιστορία ξεχωριστά του κάθε αξιοθέατου.

Στην αρχή επισκεφτήκαμε το άλσος του Αγίου Νικολάου με τα πολλά νερά και τα ωραία μονοπάτια όπου και προσκυνήσαμε την εικόνα του Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη εκκλησία, η οποία γιόρταζε εκείνη την ημέρα.

Στη συνέχεια πήγαμε στο χώρο θυσίας στο ποταμό Αράπιτσα, μάθαμε για την ιστορία του και είδαμε τους καταρράκτες του ποταμού.

Σειρά στις επισκέψεις μας έιχε το σπίτι του Ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας, μάθαμε από τον πρόεδρο του συλλόγου, για την ιστορία τους και για το έθιμο που αναβιώνουν κάθε χρόνο την περίοδο των Απόκρεω.

Μετά κάναμε βόλτα στο τεράστιο και πανέμορφο πάρκο της πόλης όπου υπήρξε και λίγος χρόνος για καφέ και ξεκούραση.

Αργά το μεσημέρι καταλήξαμε στο πανέμορφο οινοποιείο Δαλαμάρα, μέσα σε ένα μοναδικό κτήμα όπου μάθαμε για τα μυστικά του κρασιού της Νάουσας και παράλληλα είδαμε και απόσταξη τσίπουρου από το καζάνι που υπήρχε στο κτήμα. 

Εκεί φάγαμε και γλεντήσαμε μέχρι το βράδυ με ζουρνάδες και νταούλια από τοπικούς οργανοπαίχτες, και έτσι όμορφα τελείωσε η μέρα μας.

Έτσι πήραμε το δρόμο ης επιστροφής ανανεώνοντας το ραντεβού μας μέχρι την επόμενη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ