Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΙΑΝΗ(ΦΩΤΟ)


Τελείωσε με επιτυχία το 3ο Σεμινάριο Χορού και Λαογραφίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Κοζάνης «Η Κόζιανη», το οποίο διεξήχθη στον πανέμορφο χώρο του Φουαγιέ της Κοβεντάριου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου 2019.
Υψηλό το επίπεδο των τεσσάρων εισηγητών κ.κ Ζιώγα Γιώργου ,Κορναράκη Ελευθέριου, Σκρέκα Απόστολου και Ευαγγελοπούλου Ιωάννας, όπως και το επίπεδο όλων όσων παρακολούθησαν το σεμινάριο.
Περισσότεροι από ογδόντα ήταν αυτοί που παρακολούθησαν τις εργασίες του σεμιναρίου, οι οποίοι εκτός από την Κοζάνη ήρθαν στην πόλη μας από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Να αναφέρουμε ενδεικτικά:
 είχαμε συμμετοχές από Πτολεμαίδα,Φλώρινα,Βέροια,Κατερίνη,Θεσσαλονίκη,Κομοτηνή,Καστοριά,Γιάν-νενα,Μέτσοβο,Βόνιτσα,Αγρίνιο,Αθήνα,Σύρο,Ρόδο και μία συμμετοχή από το Ντύσελντοφ της Γερμανίας.
Το πρόγραμμά μας περιλάμβανε επίσκεψη στην Αιανή όπου όλοι μας γνωρίσαμε και παρακολουθήσαμε από κοντά το καταπληκτικό έθιμο των Λαζαρίνων .
Εκστασιασμένοι  μείναμε από όσα είδαμε και ακούσαμε στην καινούρια Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης, από έναν μοναδικό Παναγιώτη Δημόπουλο(Αντιδήμαρχο Πολιτισμού).
Υπέροχο ήταν και το γλέντι που διοργανώθηκε στα πλαίσια του σεμιναρίου με μουσικούς από όλη την Ελλάδα και με ένα θέαμα που σε καθήλωνε βλέποντας τόσους πρωτοχορευτές να ασκούν την τέχνη του χορού.
Ήταν ένα από τα λίγα Συνέδρια –Σεμινάρια Χορού και Λαογραφίας, το οποίο ανέβασε πολιτιστικά το επίπεδο της πόλης μας και το επίπεδο του διοργανωτή συλλόγου Κόζιανη.
 Να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτού του συνεδρίου: την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο κο Παναγιώτη Δημόπουλο, το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης, το Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Αιανής «Η Πρόοδος», τη Διεύθυνση του καταστήματος Event Plazza ,όλα τα μέσα ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης, τους εισηγητές, τους μουσικούς, τον χοροδιδάσκαλο μας κο Τσιρογιάννη Ιωάννη, όλα τα μέλη του Συλλόγου Κόζιανη και όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

Τέλος να ευχηθούμε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ