Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΙΑΝΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟ

 

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Κοζάνης «Η Κόζιανη» καλώς ορίζει το νέο του χοροδιδάσκαλο Κωνσταντίνου Γιάννη.

Ο Γιάννης Κωνσταντίνου είναι ένας καταξιωμένος χοροδιδάσκαλος, από τα ονόματα στο χώρο, με τον οποίο όχι μόνο φιλοδοξούμε αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τους στόχους και τα οράματα που έχουμε θέσει σαν σύλλογος.

Ο Γιάννης θα διδάσκει την τέχνη του χορού στα τμήματα ενηλίκων, μαθήματα των οποίων γίνονται κάθε Τετάρτη.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει ως εξής:

·         Τμήμα Ενηλίκων κάθε Τετάρτη

1) Αρχάριοι ώρα 19.00- 20.00

2) Προχωρημένοι ώρα 20.00-21.00

3) Τμήμα Παραστάσεων ώρα 21.00-22.00

 

Ένα σύντομο Βιογραφικό του Γιάννη Κωνσταντίνου

Ο Γιάννης Κωνσταντίνου είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην κατεύθυνση Κοινωνικές, Πολιτισμικές και Πολιτικές Δομές στην Ν. Α. Ευρώπη, από το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται ως δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από το 1986 έχει την ευθύνη της διοργάνωσης θερινών σεμιναρίων εκμάθησης παραδοσιακών χορών που πραγματοποιούνται στις Πρέσπες, ενώ έχει ασχοληθεί με τη διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών σε κοινότητες της ελληνικής ομογένειας.

Ταυτόχρονα, σε αυτό το διάστημα, διερευνά το χορευτικό φαινόμενο, τη μουσική, τα έθιμα και τις παραδόσεις εθνικοπολιτισμικών ομάδων που κατοικούν στη Μακεδονία και τη Θράκη. Έχει, επίσης, συνεργαστεί με άλλους ερευνητές του χορού από τα Βαλκάνια στη μελέτη και την παρουσίαση των χορών και της μουσικής των Ρομά, των Σαρακατσάνων, των Αρβανιτών κ.ά. Από το 1996 είναι πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού Ομίλου «Λυγκηστές» και ιδρυτικό μέλος της «Ακαδημίας Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής», που εδρεύει στην Αθήνα.

 

Σημείωση: Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του συλλόγου μας που βρίσκονται στην οδό Ι. Φαρμάκη 20 στην Κοζάνη κάθε Τετάρτη και ώρες 19.00 με 22.00  ή στα τηλέφωνα 6937257051(Κυριάκου Ελένη ) & 6977484668 (Γκλούμπου Τάσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ