Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΖΙΑΝΗ(ΦΩΤΟ)

Ο πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος Κοζάνης "η Κόζιανη" συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στην παρέλαση της Αποκριάς 2016 του Δήμου Κοζάνης.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 παρόλου που ο καιρός ήταν ακατάλληλος μια ομάδα από 80 και πλέον ατόμων του συλλόγου Κόζιανη χωρισμένοι σε 2 γκρουπ, ένα πεζοπόρο ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και ένα ντυμένοι ναύτες να συνοδεύει το άρμα, συμμετείχε με πολύ κέφι και όρεξη στην αποκριάτικη παρέλαση.
Το άρμα ήταν έξυπνο και απέσπασε το χειροκρότημα του κόσμου, το οποίο για την ιστορία αναφέρουμε ότι είχε τίτλο "μονόκοπος με εξαπηδαλιούχο".
Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας μας συνόδευε μουσικά η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής των παιδιών από την Πτολεμαΐδα "Παραδοσιακό σεργιάνι", οι οποίοι ήταν καταπληκτικοί μουσικοί και πολύ καλά παιδιά.
Μετά το τέλος της παρέλασης κατευθυνθήκαμε όλοι στο φανό μας όπου μας περίμενε εκεί ο αξεπέραστος Άκης Παντελάκης με τα ψητά έτοιμα και στήσαμε ένα μικρό γλέντι όλοι μαζί μέχρι την ώρα που άναψαν οι άλλοι φανοί της πόλης.
Παράλληλα ο Σάκης Δαβζάκης αναβίωσε το έθιμο της χάσκας το οποίο λαμβάνει χώρα το απόγευμα της μεγάλης αποκριάς.
Έτσι τελείωσε ένα 15νθήμερο γεμάτο δράση, γεμάτο Κόζιανη. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για να στεφθούν με επιτυχία όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και όλο τον κόσμο της Κοζάνης που είναι πάντα δίπλα μας.
Χρόνια πολλά καλή σαρακοστή.
δείτε φώτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ